انجمن داستان ، آخرین مرحله از فرایند تجربه ادبیات در میان اعضای برگزیده مراکز آفرینش های ادبی است . اعضا پس از گذراندن دوره های کارگاه نوشتن خلاق و کارگاه های ادبی داستان واجد شرایط ورود به انجمن داستان می شوند. دراین مرحله اعضایی که توانایی خلق اثر دارند، به شکل تخصصی با گونه های مختلف داستان آشنا می شوند. 
 
مهمترین اهداف تشکیل انجمن : ایجاد فضایی امن برای توسعه و ترویج «ادب نقد شدن و نقد کردن »در جامعه نوجوانان و جوانان پدیدآورنده آثار ادبی ، ایجاد فضای امن و سالم برای نوجوانان و اعضای ارشد، گسترش و تداوم ارتباطات اعضا و مراکز فرهنگی و هنری کانون در سطح تخصصی تر با یکدیگر و با کارشناسان ادبی کانون و چهره های ادبی شاخص استان و کشور ارتقاء سطح توانمندی های اعضای برگزیده ادبی آشنایی اعضا با جریان های ادبی معاصر و روز ،معرفی چهره های جوان و خلاق ادبی به جامعه ادبی کشور در حوره داستان ،ایجاد روحیه نقدپذیری ،تشویق و تربیت نگاه انتقادی در اعضا 
  • 1400/09/30 - 11:20
  • تعداد بازدید: 141
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیست‌وپنجمین نشست انجمن نویسندگان نوجوان کانون سیستان و بلوچستان برگزار شد

 سمیرا قیومی

کارشناس انجمن نویسندگان نوجوان کانون سیستان و بلوچستان: یک داستان ممکن است به صورت تصادفی آغاز شود اما نمی‌توان آن را به صورت تصادفی پیش برد

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون سیستان و بلوچستان، بیست‌وپنجمین نشست مجازی انجمن نویسندگان نوجوان کانون استان برگزار شد.

در این نشست، که به نقد آثار اعضا اختصاص داشت، کارشناس مهمان انجمن ابتدا نکاتی را با توجه به آثار ارایه شده به هر نویسنده یادآور شد و در ادامه یک کارگاه فشرده‌ی آموزش داستان را برای حاضران برگزار کرد.

سمیرا قیومی در این بخش از سخنان خود و در بیان یکی از آفت‌هایی که به نویسنده آسیب می‌زند از «قابل پیش‌بینی بودن» نام برد و گفت: مخاطب با پیش‌بینی پایان‌بندی‌های نویسنده، دیگر رغبتی برای خواندن آثار او نخواهد داشت.

نویسنده‌ی «خنده‌های تربچه‌ای» آثار این دست از نویسندگان را به «داستان لطیفه‌وار» تعبیر کرد و در توضیح آن گفت: داستان لطیفه‌وار داستانی است که نویسنده برای پایان‌بندی آن انرژی بسیار زیادی صرف می‌کند و باعث غافل‌گیری مخاطب می‌شود اما کسی دوباره آن داستان را نخواهد خواند.

«واقع‌پذیری» یکی دیگر از نکته‌هایی بود که به اعتقاد قیومی در استقبال یا عدم استقبال مخاطب از اثر تاثیر فراوانی دارد و در این‌باره عنوان کرد: یک داستان ممکن است به صورت تصادفی آغاز شود اما نمی‌توان آن را به صورت تصادفی پیش برد زیرا باورپذیری داستان را به مخاطره می‌اندازد.

صاحب اثر «لولو آلبالو» هم‌چنین با بیان یک مثال، تفاوت تیپ و شخصیت را برای اعضای انجمن نویسندگان نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان شرح داد. قیومی از «تیپ» به عنوان ویژگی‌های ظاهری یک فرد، در هر صنف و دسته‌ای، تعبیر کرد و «شخصیت» را ویژگی‌های خاصی دانست که نویسنده به قهرمان داستان یا شخصیت مورد نظر می‌‎دهد تا او را از دیگران متمایز کند.

گفتنی است سمیرا قیومی، دانش‌آموخته‌ی دکترای زبان و ادبیات فارسی، عضو هیئت علمی دانشگاه، نویسنده و مدرس داستان‌نویسی است که آثار و مقاله‌های متعددی از وی به چاپ رسیده است. در بخش موفقیت‌های این مربی ادبی کانون به برگزیده جشنواره بین‌المللی فارابی، برگزیده کارگاه‌های کتاب تصویری انتشارات علمی و فرهنگی، صدای پای آب و راه‌یافته به کاتالوگ انجمن نویسندگان کودک و نوجوان ایران در نمایشگاه بین‌المللی کتاب کودک و نوجوان فرانکفورت اشاره شده است.

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

شخصی سازی

انتخاب حالت کور رنگی

انتخاب رنگ

اندازه فونت